Ko darīt, ja aizsērējis dušas uzgalis

Iespējams, nav pagājis pat gads kopš brīža, kad tika nopirkts jauns dušas uzgalis, bet tas atkal ir aizsērējis. Kā dušas uzgali pēc iespējas ātrāk atbrīvot no kaļķakmens?

Var, protams, paņemt nelielu krustnagliņu un, neko neizjaucot, ar to tīrīt aizsērējušos caurumus. Bet ir labāks veids. Mēs par to pastāstīsim.

Dušas uzgaļa tīrīšana

Magnija un kalcija sāļi no cietā krāna ūdens tiek nogulsnēti uz santehnikas ierīcēm, veidojot baltas kaļķa nogulsnes. Dažos gadījumos tas izskatās vienkārši neestētiski, citos gadījumos laika gaitā tas rada nopietnus bojājumus (piemēram, veļas mašīnās un ūdens tējkannās).

Lielisks un vairākkārt pārbaudīts līdzeklis kaļķakmens noņemšanai ir parastā citronskābe. Visas dušas šļūtenes mērcēšana citronskābē var būt neērta, tāpēc vispirms ir jāatvieno uzgalis no šļūtenes.

Pārtikas veikalā nopirku citronskābes maisiņu uz 80 gramiem, bet mums pietiks ar pusi.

Dziļā šķīvī ielej citronskābi un pārlej ar karstu ūdeni. Iemērciet uzgali ūdenī un, ja nepieciešams, pielejiet vēl verdošu ūdeni.

Lasi arī: Tēta metode, lai likvidētu pelējumu un balto aplikumu puķu podos

Jums būs jāgaida 30-60 minūtes. Pēc tam izņemiet uzgali un pārbaudiet caurumus.

Tas arī viss, dušas uzgalis atkal kā jauns. Pat nebija jāberž ar birsti. Atliek to piestiprināt pie šļūtenes un var iet dušā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment